Kemer sadece pantolonlarımızı tutmak için bir aksesuar değil, gerçek bir stil ve moda nesnesidir. Bu nedenle, hakiki deri kemer kayışları sentetik olanlardan nasıl ayırt edeceğinizi öğrenmek önemlidir.
Hakiki Deri Kemer vs. Suni Deri Kemer Farkı Nelerdir?
Hakiki Deri Kemerler Sentetik Olanlara Göre Daha Uzun Süre Aşınır
Bu ipucunun bir dezavantajı, birkaç yıl sonra farkı anlayacak olmanızdır. Gerçek deri kemerlerin derisi sentetik olanlara göre farklıdır. Sentetik deri kayışlar plastik içerdiğinden, bir veya iki yıl sürekli kullanımdan sonra çatlama ve parçalanma eğilimi gösterir. Hakiki deri kemer beş yıldan sonra bile çatlamaz veya parçalanmaz. Kısacası gerçek derinize deri yumuşatıcı krem ile bakarsanız, kemeriniz beş yıldan fazla dayanır.
Hakiki deri kemerlerin farklı bir kokusu vardır
Gerçek bir deri kemerin kokusu tam olarak tarif edilemez. Ancak gerçek deri kemerlerin hayranı olduğunuzda ona aşina olacaksınız. Sentetik deri kemerler neft gibi kokar ve bazılarının hiç kokusu yoktur. Bunun sebebi sentetik deri kayışlar, gerçek olanlar gibi kokmayan güçlü kimyasal aromaya sahiptir.
Bazı Hakiki Deri Kemerler Suyu Emebilir
Tüm hakiki deri kayışların suyu emme özelliği yoktur. Bu nedenle bu yöntemle meşruiyeti kontrol ederken dikkatli olmalısınız. Neden? Ürünlerini su itici işlemle filme alan hakiki deri üreticileri vardır. İşlem, tekstil yardımcı kimyasalları ile yapılır. Bu tür bir işlemle deri hakiki olsa bile suyu emmez. Genellikle hakiki deri kemerin deri kısmına bir damla su damlatırsanız su birkaç saniye emilir. Yani derinin emici etkisi herhangi bir renk değişikliği veya leke bırakmamalıdır. Sahte veya sentetik bir deri kemer, bir damla suyu emmez çünkü çoğunlukla plastikten yapılmıştır.
Fiyat Önemlidir!
Hakiki deri pahalıdır, bu nedenle erkekler için deri kemerler gibi tamamen deriden yapılmış bir ürün ucuz olamaz ve fiyat zamanla değişecektir. Yapay deri ve hakiki deriler aynı fiyatlara satılmaz.
Yakma
Bu çözüm çoğu zaman alev nedeniyle en iyisi gibi görünmeyebilir. Ancak bu özel durumda, erkekler için deri kemerinizin gerçek olup olmadığını veya sahte bir deri olup olmadığını ortaya çıkaracaktır. Çakmağı, 5 ila 10 saniye boyunca kemerin yüzeyine değdirin. Sonucunda hakiki kemer biraz yanar ve yanan kıllar gibi kokar; yanmış plastik gibi kokuyorsa kemer hakiki deriden yapılmamıştır.
Kemere Basın
Kemere bastırırken yüzey kırışırsa bu deri kemerinizin gerçek olduğunun ilk kanıtıdır. Bununla birlikte, aynı kalırsa, yüzey pürüzsüz ve eşit kalırsa, derinin gerçek olmadığından neredeyse emin olabilirsiniz.
Gerçek deri nasıl anlaşılır yazımızı okuyarak farklı tüyolar edinebilirsiniz. Hakiki deri kemer modellerimize göz atmak için “Hakiki Deri Kemer” kategorimize göz atabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
En iyi kemer hangi deriden yapılır?
Manda derisinden yapılmış olan deri kemer oldukça şık ve kalitelidir. Çoğu dana derisinden yapılmış da olsa manda derisi içlerinden en kalitelisidir.
Gerçek deri nasıl anlaşılır?
Gerçek deri yüzeyi gözeneklidir ve baskı yapıldığında iz bırakır.
Hakiki deri yanar mı?
Suni derinin içerisindeki plastikten dolayı yanması durumunda hemen alev alır. Hakiki deri ise hemen tutuşmaz ve yandığında suni deride olduğu gibi alev almaz.